Karel Gott bude odpočívat v místě, kde se cítil jako doma

Autor: Alka Hájková

Rozloučení přátel se zpěvákem Nad Bertramkou | Foto: Alka Hájková
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Pár dní před Dušičkami bylo zveřejněno místo, kde bude Karel Gott navždy odpočívat. Jeho příznivci si podle Gottové k Mistrovi cestu rádi najdou. Kam jeho příznivci mohou přicházet vzdát Našemu Karlovi hold a pokládat květiny?

Mistr Karel Gott nás opustil 1.10.2019. Jeho skon zarmoutil milióny jeho příznivců po celém světě. Lidé za zpěváka zapalovali svíčky, nosili květiny a dárky na pietní místa a nebylo jim zatěžko přijet se se svým idolem rozloučit do Prahy na Žofín a o den později do chrámu sv, Víta, ve kterém se konala zádušní mše.

Zpěvák byl vždy pověstný svojí profesionalitou a perfekcionalismem si napsal nejen scénář posledního rozloučení, ale nezapomněl ani na některé přátelé, kamarády a kolegy, které si přál mít na poslední cestě.

Zpěvákova rodina vydala prohlášení, kde bude zpěvák odpočívat a kam jeho příznivci mohou přicházet vzdát nejen na Dušičky Našemu Karlovi hold, zavzpomínat a pokládat květiny.

Na tomto hřbitově spočine Gott vedle klavírního virtuoza a přítele Rudolfa Rokla, který zemřel na rakovinu v září 1997.

Drazí příznivci mého manžela,

touto cestou vám všem ze srdce děkuji za veškerá vyjádření soustrasti, která jsme od vás v uplynulých týdnech v tak velkém počtu obdrželi a stále dostáváme. Vaše slova podpory jsou pro naši rodinu, v těchto nesmírně těžkých časech, velkým povzbuzením.

Také bych vám ráda oznámila, že na přání mého manžela bude místem jeho odpočinku hřbitov na pražských Malvazinkách. Přál si odpočívat tam, kde prožil velkou část svého života, kde to měl rád a kde se cítil doma. Věřím, že vy, kteří jste ho měli rádi, si cestu k němu vždy najdete. Až to bude aktuální, ráda vám sdělím konkrétní místo.

Ivana Gottová

Zdroj: karelgott.com

0