Relax

Jak působíme na druhé, co nám pomůže udržet se v harmonii či jak funguje naše psychika
Knihy
Foto: Pixabay

Velikonoce přináší větoznámé oratorium Mesiáš i opera Řecké pašije

Kulturní program České televize divákům o Velikonocích nabídne scénické zpracování slavného oratoria Georga Friedricha Händela Mesiáš. Inscenace v podání Jihočeského divadla vznikla pod hvězdnou oblohou otáčivého hlediště v Českém Krumlově. ČT art ji uvede v sobotu 30. března od 20:15. O den později bude mít televizní premiéru nové nastudování tragické opery Bohuslava Martinů Řecké pašije.

Vyberte si let: Astana, Tallinn, Florencie nebo Verona?

Výběr nových destinací, které Letiště Praha přidává mezi nová přímá spojení v letním letovém řádu. Ten vstupuje v platnost poslední březnový den. Provoz celkem do 167 destinací zajistí 68 dopravců. Přibudou také nová spojení do oblíbených dovolenkových destinací jako je Brindisi, Izmir, La Palma a Ponta Delgada.

Máte mezi sebou hypochondra? Několik rad, jak ho poznáte

Slovo hypochondr zní v lidové mluvě téměř hanlivě a někdy se užívá jako neuctivé označení konkrétní osoby, která má neodůvodněné obavy o své zdraví. Není to však spravedlivé. Hypochondr nemusí znamenat totéž co simulant, i když ho často lidé v jeho okolí takto vnímají. Existuje několik obrazů hypochondrických projevů a každý z nich je svým způsobem specifický.