Společnost

Podívejte se s námi, jak žijí, baví se či pracují slavní. Co se děje ve společnosti. Nahlédněte do historie zajímavých míst.

Hokejová horečka míří do Česka. Mistrovství začíná už na letišti

Letiště Praha  bude letos branou k hokejovému mistrovství. „My, jako hrdí partneři letošního Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji, sdílíme stejné hodnoty jako fanoušci hokeje – férovost, čistou hru a vlastenectví. Jsme rádi, že můžeme tyto emoce a hokejovou atmosféru přenést přímo na letiště, kde cesta turnajem začíná,“ říká Marek Hornych, ředitel marketingu a zákaznické zkušenosti Letiště Praha.

Preferovaný směr je přistání od Prahy a vzlet na Kladno. Údržba přesune letecký provoz na vedlejší ranvej

Letecký provoz na Letišti Václava Havla Praha bude na přelomu března a dubna v sekvencích převeden na vedlejší dráhu 12/30. Důvodem uzavírky hlavní ranveje v termínu od 25. března do 5. dubna je primárně její údržba před letošní sezónou. Jde například o odgumování a lokální opravu povrchu. K převedení na vedlejší dráhu bude docházet dle počasí a pouze v čase mezi osmou hodinou ráno a pátou hodinou odpoledne.

Albeeho kontroverzní Koza se vrací na pražská divadelní prkna po dvaceti letech

Divadlo Bez zábradlí uvede koncem března v režii Ondřeje Zajíce inscenaci Koza aneb Kdo je Sylvie od oceňovaného dramatika, držitele několika Pulitzerových cen, Edwarda Albeeho. Toto dílo se řadí mezi jedno z nejkontroverznějších počinů současné moderní dramaturgie vůbec. V tragikomedii pojednávající o lásce, která překoná vaše očekávání i hranice se v hlavních rolích představí Petra Špalková a Hynek Čermák. Dále se ve hře objeví Vilém Udatný, Bořivoj Čermák nebo Matěj Votoček.