OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Hledáte inspiraci? Uvařte si doma čínu podle Diskokrále, Michala Davida

24. březen 2020/VIPosobnosti.cz

Co je pro Michala Davida nejtěžší při spolupráci s Karlem Gottem

Karel Gott a Michal David/Foto:archiv Michal David

Hitmaker Michal David má za sebou úspěšnou letitou kariéru. Proč ji v jeden čas přerušil, jak ji opět nastartoval a co ho vedlo učit se vařit přes telefon se dozvíte v knize Tanec mezi Mistry.

Michal David je nejen diskorál, který ovládl šoubyznys na několik let, ale také skladatel mnoha známých muzikálů a písní, ze kterých se staly hity. Zpěvák je ale také velký gurmán, který rád vaří rozmanitou kuchyni. Jednou z nich je oblíbená čína. Do knihy Tanec mezi Mistry autorce prozradil nejen jak a kdo ho naučil ji vařit, ale také mnohé ze svého života.

"To, že mě Vláďa učil vařit přes telefon, je pravda." potvrzuje v knize Tanec mezi Mistry Michal David a pokračuje:! "Tehdy ke mně přišli kamarádi, že by si dali nějakou čínu. Volal jsem Vláďovi, jak se to připravuje. Bylo to kuře ve sladkokyselé omáčce. Tam je potřeba mít to kuře v krustě. A já nevěděl, jak to celé připravit. Vysvětlil mi,jak mám smíchat dohromady solamyl, vajíčko s vodou a poradil celý postup. Když jsem někdy nevěděl, rád jsem klukům zavolal."

A tak jsme věhlasného kuchaře Vladislava Suchého požádali do knihy o recept, podle kterého oblíbenou čínu připravoval třeba i Karel Gott.

Tanec mezi Mistry Alka HájkováNÁVOD NA ČÍNU

400 g vepřové kýty, 1 vejce, 2 lžíce škrobu, vepřové sádlo na blanšírování, 100 g na kostky nakrájeného pórku, 1šálek vývaru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce čínského vína, 1 lžička aji no moto, špetka drceného chilli, špetka sečuánského pepře, sůl.

Maso očistíme a nakrájíme na plátky přes vlákno. Zamícháme s vejcem a škrobem. Zelí nakrájíme na kostky a spaříme ve vařící vodě.
Maso blanšírujeme ve woku ve větším množství sádla slijeme na cedník a necháme okapat. Na malém množství sádla zpěníme chilli a sečuánský
pepř, přidáme zelí, maso, vypraný pórek a zalijeme vývarem a přidáme sójovou omáčku, sůl, aji no moto a čínské víno. Nakonec vše
zahustíme máčeným škrobem do plastické konzistence.

Jan na restauraci vzpomíná psychiatr Jan Cimický, Eva Pilarová  či Mistr Karel Gott ? Nejen to se dozvíte v knize Tanec mezi Mistry, kterou je v současné době možné objednat v e-shopech.

Zdroj: kniha Tanec mezi Mistry

Autor: Jan Burgmann

Foto: VIPosobnosti.cz

Podívejte se

Spolupracujeme: Logo Kouzlo uspechu KOUZLOuspechu.cz

 

VIP OSOBNOSTI TV

VIP TV

Více

KNIHA

Tanec mezi Mistry Alka Hájková

Více

Reklama

Saint Tropez cukrárna