OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Luxusní recept Mattoni koktejl Royal Ruby nejen pro horké dny a osvěžení. Ochutnejte s námi

20. června 2017/ Společenské události

Letní horké dny přímo vybízí k lákavým a osvěžujícím koktejlům. Přinášíme vám nejen recept na vítězný koktejl Royal Ruby barmanské soutěže Mattoni Grand Drink. Finále soutěžního večera na Staroměstském náměstí moderoval Leoš Mareš.

Sobotní část soutěže a její slavnostní vyhlášení tradičně završil hudebně zábavný a novinkami obohacený Mattoni koktejl festival (MKF), tentokrát moderovaný Leošem Marešem a přenášený TV Prima. 5 finalistů předvedlo zaplněnému Staroměstskému náměstí v barmanské a hudební show své umění a v 21.45 byl slavnostně vyhlášen její vítěz, který si odnesl výhru v hodnotě 10 000,- dolarů. Letošní finále MKF provázela hudba Debbi, Lenny, Davida Kollera a kapely Slza. Diváci si mohli poslechnout i nový duet Pavla Calty s Leošem Marešem. Mezi hosty se objevil majitel Českého slavíka, JUDr. Jaroslav Těšínský, herec David Gránský, Jakub Prachař nebo Kate Mátlová.

V řadě již sedmé mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů, respektovaná barmanská soutěž Mattoni Grand Drink, má svého vítěze. Stala se jím Alina Laaksonen z Finska se svým koktejlem Royal Ruby. Český reprezentant Jan Lukas s drinkem ECO-TTONI skončil v silné mezinárodní konkurenci světových barmanů na skvělém druhém místě. Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů – Mattoni Grand Drink, na němž český zástupce Jan Lukas v konkurenci 20 světových barmanů bojoval o vítezství, právě skončilo. První příčka a finanční odměna 10 000 dolarů, kterou věnuje značka Mattoni, jde tentokrát do rukou Aliny Laaksonen, která dokázala připravit nejoriginálnější a nejchutnější koktejl letošního mistrovství.

Recepty

Vítězný koktejl: Alina Laaksonen

Koktejl Royal Ruby

Ingredience:

  • 10 cl Mattoni Grand perlivá
  • 25 g čerstvé maliny
  • 3 cl ananasový džus
  • 1,5 cl rebarborový sirup
  • 6 ks listů máty
  • ¼ bs prášku s příchutí koláče

Ozdoba: jedlé květy, limetka, máta

Postup přípravy:

Do sklenice nasypeme led, abychom ji vychladili. Do míchací sklenice nasypeme maliny a mátu a rozdrtíme. Přidáme ananasový džus, led a přilijeme Mattoni perlivou a pečlivě promícháme barovou lžící. Ze sklenice vysypeme led a nalijeme do ní přes sítko směs z míchací sklenice. Přidáme rebarborový sirup a prášek s příchutí koláče a ozdobíme.

Soutěžní koktejl českého barmana Jana Lukase

Koktejl ECO-TTONI

Ingredience:

  • 4 cl domácí jahodový cordial
  • 0,5 cl čerstvá okurková šťáva
  • 1 cl domácí levandulová voda
  • 1 bs anýzový sirup Monin
  • Dolít Mattoni Grand perlivá

Ozdoba: levandule, jedlá hlína (krupicový cukr s 90% čokoládou)

Postup přípravy:

Do sklenice připravíme namražené šungitové kameny a na ně nalijeme všechny ingredience včetně minerální vody Mattoni. Místo brčka vložíme citronovou trávu s odstraněným středem. Zakryjeme korkovou podložkou, kterou zasypeme jedlou hlínou a dozdobíme levandulí.

Foto: VIPosobnosti.cz