Relax

Jak působíme na druhé, co nám pomůže udržet se v harmonii či jak funguje naše psychika
Knihy
Foto: Pixabay

Soutěž o knihu PRAHA-DILLÍ, život mezi dvěma světy. Zažijte autenticitu dnešní Indie z pohledu královské rodiny

Soutěž: Kniha vypráví neobyčejný příběh indické dívenky, která se hříčkou osudu dostane do české diplomatické rodiny.  Přinesla Alce štěstí, jak se vyrovnala s předsudky lidí, životem na odlišném kontinentu? Do rodné Indie se již jako dospělá po mnoha letech vrací. Jak na ní zapůsobila, jaké dojmy a zážitky si z Indie odváží? V knize zažijete autenticitu dnešní Indie z pohledu královské rodiny. Autorka si uvědomuje, že její dosavadní život v Evropě byl značně ovlivněn indickými kořeny.

Letíte do Číny? Z Prahy do Pekingu již třikrát týdně

Praha opět získá přímé spojení s Čínou. Dopravce Hainan Airlines od 24. června obnoví svoji přímou linku z Prahy do Pekingu, kterou bude celoročně provozovat třikrát týdně vždy v pondělí, ve středu a v pátek. Návrat přímých letů do Číny je velmi dobrým signálem pro příjezdový cestovní ruch i pro české cestovatele.

Velikonoce přináší větoznámé oratorium Mesiáš i opera Řecké pašije

Kulturní program České televize divákům o Velikonocích nabídne scénické zpracování slavného oratoria Georga Friedricha Händela Mesiáš. Inscenace v podání Jihočeského divadla vznikla pod hvězdnou oblohou otáčivého hlediště v Českém Krumlově. ČT art ji uvede v sobotu 30. března od 20:15. O den později bude mít televizní premiéru nové nastudování tragické opery Bohuslava Martinů Řecké pašije.

Vyberte si let: Astana, Tallinn, Florencie nebo Verona?

Výběr nových destinací, které Letiště Praha přidává mezi nová přímá spojení v letním letovém řádu. Ten vstupuje v platnost poslední březnový den. Provoz celkem do 167 destinací zajistí 68 dopravců. Přibudou také nová spojení do oblíbených dovolenkových destinací jako je Brindisi, Izmir, La Palma a Ponta Delgada.

Máte mezi sebou hypochondra? Několik rad, jak ho poznáte

Slovo hypochondr zní v lidové mluvě téměř hanlivě a někdy se užívá jako neuctivé označení konkrétní osoby, která má neodůvodněné obavy o své zdraví. Není to však spravedlivé. Hypochondr nemusí znamenat totéž co simulant, i když ho často lidé v jeho okolí takto vnímají. Existuje několik obrazů hypochondrických projevů a každý z nich je svým způsobem specifický.